sreda, 27. junij 2007

tori amos je žgala v tivoliju



Gospa je kar dobro žgala sinoči, mar ne?

Glede na to, da se ne uvrščam ravno med poznavalke njenega glasbenega opusa, sem se manj predajala glasbi in se posledično bolj ukvarjala s študiranjem tega, kar je počela on stage. Zdi se mi zelo posrečena kombinacija velikega talenta za pisanje & izvajanje spevnega poprocka (ki se mu sliši, da prihaja iz Amerike), ter samosvoje ženske seksualnosti. Zelo kul pojava. Všeč mi je bilo, kako je uporabljala instrument (klavir, orgle, Yamahin synth) za koketiranje z Erosom, ter njeno kombiniranje utilitarnosti performativnih gibov na eni strani z igračkanjem s krščansko ikonografijo (razpetost med tipkami klavirja na eni in orgel na drugi strani --> podoba križanega).

Igra barv in svetlobe pa je zgodba zase - res vrhunsko narejeno. In, kar se mene tiče, kitarist je bil čisto odveč - zvok je namreč bil dosti bolj zračen in funkcionalen, ko njega ni bilo na odru.


Xenia, tnx za povabilo :)

2 komentarja:

Karmen pravi ...

žal mi je, da nisem šla, menda je blo res carsko.

Se mi pa zdej še bl fajn zdi, da mam Yamahin sint :)

kat. pravi ...

lahko ti je žal, ja.
moram pa priznati, da sama nisem poznavalka njene glasbe (več kot povprečno), tako da nisem pričakovala, da bo tako dobro (mo lahko potrdi, da sem še par ur pred koncertom rekla, da ne grem).

tori amos ima menda tole:
http://www.synthmuseum.com/yamaha/yamcs8001.html

ehm. 8-p *sljin*
obožujem oscilatorje na inštrumentih......