petek, 26. oktober 2007

cream, strange brew

Ena iz arzenala mojega fotra. Ampak... groove pa seka!

sreda, 24. oktober 2007

moja ljubša glasbena bizaria

V času moje pubertete se večino glasbe ni dalo slišati kar tako. MTV se je šele rojeval. Plate smo kupovali v Trstu. O glasbenih novitetah smo povečini brali v Politikinem Zabavniku in radio je bil eden glavnih virov, s katerim smo se lahko aptdejtali. No in tako sem takrat, polna mladostne energije, postala fenica temačnih weirdotov Shriekback, ne da bi v resnici slišala kaj več od par taktov njihove glasbe po radiu in v svojem zvezku shranila izrezek iz Zabavnika...

petek, 12. oktober 2007

vrnitev edwyna collinsa

Orange Juice so vedno zveneli, kot da so se po naključju znašli v post-punku zgodnjih osemdesetih in da so tja padli iz kakšenega kluba zgodnjih sedemdesetih, kjer prepeva Al Green. Dodatno oboroženi z bizarno banalnim imenom so se res zataknili na marginah... med plebejskim popom (čeprav nikoli zares huge) in bolj cenjenim rockom (čeprav nikoli zares sprejeti s strani kritike). Po mojem ni dvoma: Orange Juice so delali pop. Zelo dober pop. Edwyn Collins je zdaj, po daljši odsotnosti zaradi resne bolezni, nazaj. Tole je njegov zadnji singl, You'll Never Know.

neizpolnjene glasbene želje

Bon Jovi? Madonna? Bananarama? "Malo countryja"?
Džizs, kakšen folk zahaja na Metelkovo...

torek, 9. oktober 2007

ta četrtek vabljene/i v gromko











Hm, poplesavanja med delovnim tednom?
Razmigavati začnemo že ob devetih, in v petek bomo zopet sveži za nove delovne zmage.

Vreme bo.

addendum:
popravek - na spletni strani je napačno zapisano, žur se začne ob desetih in ne ob devetih.

sobota, 6. oktober 2007

Decamerón Negro

Danes je v džuboksu Brouwer. Sede.

petek, 5. oktober 2007

last-minute novička: nocoj didžejam

Na. Pred eno uro smo se nahitro dogovorile, da nocoj uletim na pred- in po-koncertno mešanje muzik ob nastopu odbite Kevin Blechdom na Mestu žensk. Didžejala bo tudi DJ Rea. Se vidimo.