četrtek, 27. september 2007

eh, če bi več popmuske zvenelo takole kul...

Škotski Camera Obscura, plata "Let's Get Out Of This Country" (2006). Ni kaj, retro in strahoten občutek za melodičnost jim tam gor na severu še kako sedejo, skorajda po defaultu. Hud reverb, btw.



Pripis: ah, tudi blogajo!

ponedeljek, 24. september 2007

sobota, 22. september 2007

steppin' in

Po dolgem času delam glasbeno opremo, tokrat na povabilo Mesta žensk, poleg tega pa koncipiram tudi rolanje - emm, tudi to po res dolgem času, ki se bo oktobra godilo v Gromki. Kdor pozna mojo obsedenost z dobrimi (namerno ne rečem "lepimi") melodijami, mu/ji ne bo nenavadno, da se zlahka zakvačkam v takšnele...

sreda, 19. september 2007

contriva, separate chambers

Prvič sem jih ulovila na špilu v Celovcu, nekje leta 2000 ali 2001. Poznala sem jih zgolj po komadu ali dveh, vendar smo se po koncertu hitro zmenili in so mi podarili (!!) lepo število svojih vinilk in cedejev. Proletarka je od mene dobila v dar Contrivin t-shirt.

Leta 2003 so prišli v Ljubljano in v Ch0 pripravili izvrsten, žal pa (tipično!) ne ravno dobro obiskan koncert. Takrat smo v pogovoru odkrivali, kaj nas druži, ene in druge kot deco socialističnih časov, a vendar prihajajoče iz dokaj različnih okolij - Jugoslavije in Nemške Demokratične Republike. Povedali so mi, da jih poslušalstvo na "vzhodu" šteka bolje od zahodnjakov.

Separate Chambers so založili lani pri Morr Music in zveni vrhunsko. Ko poslušam to njihovo blago, nostalgično muziko, začutim hrepenenje, da jih spet doživim na živem špilu. Nekaj muzike s plate se najde tu in tu.

mp3 playlist update ;)

K že izbranim zanimivim kompilacijam muzik dodajam še dve, obe iz serije Fabriclive. Št. 29 nosijo Avstralci Cut Copy in št. 31 Belgijci The Glimmers. Cherry, tu bo tudi kaj zate!

sreda, 12. september 2007

radost! the go! team



Grip like a Vice odpre čisto svež Proof of Youth plošček. The Go! Team so iz Brightona. Novembra jih gremo lahko čekirat live v Italijo.

nedelja, 9. september 2007

Brian Ferry pride v Ljubljano

Ooooooh, lepi Brian prihaja v Ljubljano!
Roxy Music so lahko camp, toda meni je njihov camp vrhunski ter zzzzeeeelo pri srcu.
Dylanesque je lahko povprečna plata, toda lepi Brian je že vrsto let fantastičen pevec.
Tako smo danes Ksenija, Valentina & jaz gruntale, da nam lepega Briana ne gre zamuditi, pa čeprav bo istega dne Ksenijin promocijski koncert na Ljubljanskem gradu ob izidu novega albuma.

ponedeljek, 3. september 2007

ime tegale benda je talking heads

Ob albumu The Name Of This Band Is Talking Heads (glej recenzijo pri Pitchforku), v vinilni verziji, sem se pred mnogimi leti učila igrati na kitaro.
Imam dva izvoda vinilne verzije. In še dvojni CD, darilo moje sestre.
Danes sem ga dala na plejer po dolgem času. Čeprav gre za celo 30 let stare zadeve, so ti koncertni posnetki dragocen dokument, ki priča o tem, kako so z minimalističnim funkyjaškim pristopom Talking Heads znali ustvarjati res hude gruve.
Včasih se vprašam, če so reči tako preproste - poslušaj recimo preprosto bobnanje Chrisa Franza in Tinine stroge basovske linije - zakaj jih je tako težko ustvariti? Je poanta v sinkopah? V pravilnosti in ordnungu? Pri Uluru sem nedavno tega silila, da je treba za boljši gruv iti počasneje in smo se fajn kregali, ker so ostali želeli hitreje.

Vsekakor verjamem, da je manj ponavadi več.

mp3 playlista za energiziran workout

Moji trenutni mp3 cukrčki za kvihtanje so, v pretežni meri, izvrstni miksi, recimo tale, tale, ter Simian Mobile Disco Mixtape, ki ga sicer ne najdem v uradni diskografiji benda, eden približnih zadetkov je tule, gotovo pa se dobi na muli, in je nadvse vreden čekiranja.

Slednji ima takšen redosled, vprašaji so na mestu zaenkrat "neidentificiranih" komadov (link):

???
* rock master scott & the dynamic three - The Roof Is On Fire
???
* strafe - set it off
* my mine - hypnotic tango
???
* imperial brothers - we come to rock
???
* soft cell - memorabilia
???
* silicon soul - who needs sleep tonight?
???
* ms thing - love guide
???
* mu - paris hilton
* simian - we are your friends (acapella)
* simian mobile disco - the count
* M.I.A. - bucky done gun
* SMD - boat race
* scenario rock - skitzo dancer (justice mix)
???
* the sonics - have love will travel
* james white & the blacks - contort yourself
???
* lady sovereign - chi ching
* whomadewho - satisfaction
* sexual harassment - if i gave you a party
* lcd sound system - daft punk is playing at my house (soulwax remix)
* dfa 1979 - romantic rights (alfonso falcone's love frome below re-edit)
???
???
* gene wilder - pure imagination